Reserveren:
tel. 06 - 48892210

NIEUWSBRIEF
Ontvang regelmatig aankondigingen per e-mail.

E-mail: 

Abonneren Opzeggen

Download de meest recente nieuwsbrief

HET SPROOKJE VAN ROSA EN DE DRAAK

Het sprookje van Rosa en de draak is het eerste kinderstuk van Mariska en René. Dit verhaal is voor ons in opdracht geschreven door ROSA RAVEN.

Haar originele humor geeft een nieuwe kijk op onze manier van spelen zoals wij die van vroeger gewend waren. De fraaie poppen en decors en de poëtische muziek maken deze voorstelling geschikt voor jong en oud.

Het verhaal

Het eigenwijze en dwarse prinsesje Rosa ontsnapt uit haar torenkamertje omdat zij niet wil trouwen met de schone slome prins Pauw.

Maar tijdens haar ontsnapping valt ze in de slotgracht en Hajo de slothaai helpt haar op het droge. Hij geeft haar nog raad dat ze nooit tegen haar zin moet trouwen en juist moet luisteren naar het stemmetje in haar hart.

In het bos ontmoet zij een draak die trek heeft in een lekker toetje. De draak wil het prinsesje opeten maar krijgt dan plotseling steken in zijn buik door alle zwaarden en harnassen afkomstig uit zijn hoofdmaaltijd.

Rosa krijgt medelijden, helpt de draak en tenslotte worden zij dikke vriendjes.

In een gevecht tussen de draak en de prins, die Rosa voor hun bruiloft uit het bos haalt, verliest de draak het omdat hij zo verliefd op de prinses is geworden dat zijn vlammetje in zijn hart blijft steken.

Uiteindelijk wordt de draak met hulp van de kinderen in de zaal gered door het feetje en bosbeestje Bobje.

De prinses wil graag trouwen met de draak en de prins ziet zijn schone stralend witte paard meer zitten dan het vieze eigenwijze prinsesje.

De koning, die heel erg van taart houdt, wil hier niets van weten, maar gaat om als de draak de beste taartenbakker van de wereld blijkt te zijn.

De koningin schikt zich in het onvermijdelijke, want zij volgt altijd haar man.

Fragment
Speelduur ca. 50 minuten. Leeftijd ca. 4-10 jaar.
Speeldata vindt u in de Agenda.